PASSIE & COOPERATIEF SPEL


Hoi, ik ben Xander van Ommen

Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in de vraag waarom mensen doen wat ze (anders) doen. Hoe zit iedereen erbij? Wat is ieders rol en gevoel? Waarom lopen relaties regelmatiger stroperig dan vloeiend? Waarom en wanneer zijn anderen of ikzelf aardiger of onveiliger voor de ander? En hoe ervaren kinderen dit wel niet, waarom krijgen zij niet de aandacht die ze willlen en zo nodig hebben?! 

Ego, camouflage, onzekerheid, pleasen of iets van breindiversiteit?! Dit complexe spel en reis van het leven heeft mij altijd gefascineerd.
Jij-ik-wij-zij-ons-leving. Hoe krijgen we nog meer openheid, waardigheid en samen...

Na talloze opleidingen, studies, bibliografie, gesprekken, trainingen en theorieën ben ik ook tot de conclusie gekomen dat het een eeuwige gepuzzel zal blijven en dat is prima. Doe het echter niet alleen, maar samen. Zo snel mogelijk.

Zelf ervaar ik ook de voor- en nadelen van hoogbegaafd zijn en de daarmee samenhangende (a-)typische kenmerken.
Ik heb twee fantastische kinderen; een dochter(9j) en zoon(14j) met allebei een eigenheid die ik ook niet altijd begreep (maar nu wel). Ook ken ik de onprettige bijwerkingen van het onderwijssysteem. Dit resulteerde (zoals bij velen) in een (regelmatig onbeantwoorde) hulpvraag en die eigen grondige zoektocht naar. Die verdieping maakte het voor mij gemakkelijker om mijzelf, anderen en situaties te begrijpen en te tackelen.

Anderen omschrijven mij als een fijne, betrouwbare, integratieve creatieve verbinder/ervaringsdeskundige. Iemand die voor je klaar staat en met energie, lef en liefde en vanuit een breed en origineel perspectief net iets verder of dieper durft te gaan. Die dingen voor en met jou initieert en gaande houdt. Goed luisterend en kijkend naar en met de juiste intenties. Ik hou van diepgang, dynamiek, humor en uitdagingen.


Naast mijn praktijk ben ik ook een paar uur per week adviseur en sparringspartner bij Balans, de enige vereniging voor ouders van kinderen en jongeren met ondersteuningsbehoeften bij leren en/of gedrag en bij Vecht en IJssel zorghuis en is fotografie mijn andere passie.

Graag wil ik meehelpen om de grenzen, de bandbreedte van het ‘cliché niet in het plaatje passen’ ver op te rekken, weg met die schuttingen. Gezamenlijk, er echt zijn voor elkaar en dat we mogen zijn wie we willen zijn. HB2Be ☺️

Neem contact met mij op voor een vrijblijvende kennismaking om te bespreken wat we voor elkaar kunnen betekenen.
Nu iemand nodig die met je meedenkt? Bel me gerust.

Hartelijke groet en zorg ook voor jezelf, Xander


Soms zie je pas ‘het licht’ als je elkaars vlam 🔥aanwakkert en elkaar helpt die vlam ❤️‍🔥te koesteren.